Kageopskrifter
Hvis du interesserer dig for antikke møbler og et smukt hjem. Så kunne det også være du sætter pris på hjemmelavet kage. Før i tiden bagte man alting selv, og det var slet ikke så almindeligt at gå ud og købe altid færdigt. SÅ hvis dit hjem skal følge tidens ånd, så burde du nok servere en hjemmelavet kage, når du har gæster. Og hvem siger det behøver at være svært? Se eksempler her på en masse form og skærekager.
Kagefad
Kagen skal selvfølgelig serveres på et antikt kagefad. Har du allerede anskaffet dig et eller er du på udkig? Kig forbi en af de mange skønne butikker rundt om i landet. Og husk også at kigge i sidegaderne fx på strøget. Der gemmer sig ofte en masse butikker, man ikke anede eksisterede. Et kagefad kan selvfølgelig også købes online. Jeg kan rigtig godt lide et af disse fade i hvidt porcelæn med malede blomster, enten blå eller lyserød. Jeg har også set et flot sølvkagefad, som nærmest ser tidsløst ud. Sølvfade kan man også sagtens købe i dag uden det behøver at være antikt. Smukt er det uanset hvilken tid det er fra.
Kagevalget
Hvad skal du så bage? Wienerbrød, lagkage, småkager, roulade, skære eller formkage? Hvis det er første gang du prøver at bage, så vil jeg anbefale dig med en helt enkel skærekage eller formkage. Det kan næste ikke gå galt og når du har prøvet at bage en formkage nogle gange, kan du forsøge dig med en lagkage eller småkager. Jeg synes wienerbrød og roulade helt klart hører til den svære bagekategori, men på den anden side- hvis du er lærenem og tålmodig og følger opskriften til punkt og prikke kan det jo sagtens lykkes alligevel. Hvis jeg skal være helt sikker så laver jeg altid en prøveopskrift en uge forinden. Så kan man lige øve sig lidt inden gæsterne kommer.