Antik Klummen

KäHLER DESIGN – 175 år

KäHLER DESIGN

KäHLER DESIGN tilhører eliten inden for kunstdesign. Historisk står KäHLER DESIGN for mange års kunst og design indenfor keramik og mad. I dag står KäHLER DESIGN for 400 forskellige design, 4 restauranter og 1 flagskibsbutik.

175 år

KäHLER DESIGN kan spores 175 år tilbage i tiden og formår at bringe mad og kunst sammen. KäHLER DESIGN er derfor ideelt hvis du vil indrette en antik spisestue eller et køkken. Hvis du er professionel eller iværksætter kan du bruge KäHLER DESIGN, som inspiration til tema og sjæl i køkkenet, caféen eller restauranten. Den holstenske pottemager Herman J. Kähler åbnede i 1839 et lille keramikværksted på Kindhestegade i Næstved. Dette var begyndelsen til hele KäHLER DESIGN, som vi kender det i dag. Da sønnen Herman A. Kähler i 1875 overtager værkstedet starter han med at designe international kunstkeramik, som i dag betegnes som en af kunsthistoriens store succeser.

I dag er vi inspireret af Kähler

Man kan opleve Herman A. Kähler kunstkeramik på flere museer rundt omkring i verdenen i dag. Flere kunstnere arbejder i dag videre på Kählers idé og design fx Jeanette List Amstrup, Stilleben og Louise Hindsgavl.

Kähler Keramik

Det kan godt være du ikke er i besiddelse af Kähler Keramik eller nogle af de mange designs. Men du kan besøge museer eller købe kunst, der er inspireret af Kähler. På denne måde får din antikke stue et moderne twist. Du kan også vælge at holde keramikken i den ældre stil og finde inspiration på loppemarkeder, du kan muligvis være heldig at finde noget keramik, der ligner Kähler Keramik. Kählers design kan blandt andet opleves på diverse udsmykninger på fx Københavns Rådhus, Landsarkivet i Viborg og Aarhus Teater.

Kähler keramik er til at købe

I 2008 blev Kählers varemærke solgt til Dansk Design Management A/S. Flere butikker sælger moderne Kähler varemærke og flere kunstnere står bag designet i dag. Det sælges utrolig billigt, man kan sagtens få flot keramik til 200-300 kroner i fx Royaldesign.dk.

Få mere inspiration til dit hjem her. 

Kilde: DANISH DESIGN MANAGEMENT A/S / KÄHLER DESIGN