Antik Klummen

Undgå disse fejl når du køber lamper

 

Lamper

Begår du også de klassiske fejl, når du køber antikke lamper? Eller er du så uheldig, at du slet ikke har opdaget det endnu. Du tror dit hjem er fyldt med antikviteter, men i virkeligheden er du faldet i den klassiske fælde. Find en antik lignende lampe her eller læs videre hvis du vil undgå fejlindkøb.

Antikke lamper

Antikke lamper skal være antikke! Først og fremmest. Har du ikke mulighed for at købe antikke lamper, findes der masser af flotte lamper i forskellige bolig – og indretningsbutikker, følg eventuelt ovenstående link. For at man kan kalde noget antikt bør det være gammelt. Og ikke bare 20 år gammelt eller se antikt ud. Det er her mange laver klassiske fejl. De køber noget i en fin og ganske accepteret forretning, og tror der er tale om antikke lamper, blot fordi de er inde i en antik forretning. Men det er helt forkert. Definition på antikvitet:

”brugsgenstand eller kunstgenstand som har kultur- eller kunsthistorisk værdi, og som oftest er ældre end 100 år”.  Kilde: ordnet.dk/ddo/ordbog?query=antikvitet

Kultur – eller kunsthistorisk værdi

Enten har mange tendens til at købe antikviteter, som er over 100 år og så ser de slet ikke på de historieske aspekter. Eller også køber man noget fra en bestemt begivenhed, men glemmer at kigge på årstallet.

Sådan undgår du at blive snydt

Først og fremmest skal du ikke forvente at en sælger fortæller dig alting. Vær klar til at spørge! Spørg om tidsperiode, årstal, begivenhed, tema, materialer, tekstil og garantier. Ofte vil du opleve at alle oplysningerne er sparsomme og du vil være nød til at slå op i registre, ordbøger, besøge museer eller biblioteker. Du kan være nød til at kigge på landkortet, studere religionen eller trends i den pågældende periode. Derfor har jeg altid respekt for folk, der interesserer sig antikviteter, det er et enormt arbejde, men samtidig også en spændende og lærerig hobby.