Antikvitetsguiden

Vurdering af din antikvitet

Antikvitet

Når noget er antikt eller er en antikvitet er det som oftest, men ikke udelukkende over 100 år gammelt. Desuden er det en brugsgenstand eller kunstgenstand som har kultur- eller kunsthistorisk værdi.

Vurdér det selv

Du kan enten vælge at få det vurderet eller vurdere det selv. Ulempen ved at vurdere det selv er, at du kan tage helt fejl og måske ende med at sælge antikviteten til en forkert pris. Du kan også vælge at få det vurderet hos en antikvitetsforhandler. Sørg for at spørge ind til vurderingsprisen først. Det er nemlig ikke alle der gør det gratis.

Antikviteter er blevet en trend

Hos mange unge mennesker er det blevet en trend at have en eller flere antikke møbler i hjemmet. Det er ofte en fordel, hvis man kender historien og årstallet bag det antikke møbel ellers mister det sin betydning. Så hvis du er i besiddelse af et antikt møbel, behøver du slet ikke sælge det, det kan sagtens anvendes i dit hjem, enten som supplement til de almindelige møbler eller som en kunstudstilling i stuen.

Få det vurderet

Hvis du ikke har forstand på ældre møbler, så ville jeg vælge at få det vurderet. Der er masser af steder på nettet der tilbyder vurdering. Du kender sikkert nogle af de store som Bruun Rasmussen og Lauritz.som. Hos Lauritz.com kan du få vurderet det online gratis og få svar inden for 1-2 arbejdsdage. Det kræver at du kender nogle fakta om din antikvitet og kan tage et billede af den og ligge den online. Der findes også betalingssites som antikbrevkassen.dk, som tager et beskedent beløb for at vurdere din antikvitet.

Kritik af vurdering og fup

Efter at have undersøgt antikviteter, har jeg fundet ud af at der desværre også fuppes rundt omkring med disse vurderinger. Jeg er sikker på, at det ikke er for at snyde folk, men der er bare nogle mennesker, der ikke helt ved hvad de vurderer. Derfor må jeg konkludere denne artikel med, at hvis du skal have vurderet en genstand, så gør det hos fagfolk, der ved hvad de taler om!