Lagkage
Når du indretter dit hjem, så lad dig inspirere af konditor og bagværk gennem tiden. Her tænker jeg naturligvis på bryggers og køkken. Du kan sagtens bruge lagkage fade i din indretning. Et lagkage fad kan stå på bordet enten med frugt, bær eller kage på. Hvis du er modig kaster du dig måske endda ud i at dekorere lagkage fadet yderligere med sten, perler, blomster eller andet kreativt.
Derfor kan jeg lide lagkagefadet
Spoler man tiden tilbage så ligger man mærke til at lagkage fadet har været et stykke kunst og stadigvæk er det i nogle familier. Nogle steder ser man endda at et antikt fad har fulgt generationer. Særlige udsmykninger, farver og former er kendetegnet ved ældre fade. Som alle ved så kan en lagkage laves på en yderst delikat måde. Og ejer du et antikt fad, så lad være med at spolere det med færdigkøbte bunde. Lagkagebunde skal laves rigtigt. Se eksempler på lagkager her.
Lagkagebunde
Jeg foretrækker at lagkagebundende laves helt fra bunden. Jeg laver ofte en stor tyk bund og skærer den ud i flere dele. Så kan jeg tilpasse, skære den til eller lave lag svarende til det fyld jeg vil have i. Masser af æg, sukker og smør er et must i mine lagkagebunde. Jeg bruger ofte vanilje til cremen og det skal altså være den rigtige vanilje. Ikke færdigkøbt vaniljesukker. Har man først smagt rigtig vanilje, så skal der noget til man køber en færdigblandet vaniljesukker igen. En god klassisk lagkage på et antikt lagkage fad skal laves rigtigt. For mig er det som jeg fik da jeg var barn. Masser af god flødeskum, en lækker hjemmelavet creme, mørk chokolade og friske bær. Ikke alle disse kunstige pyntesukker ting man kan købe, det bryder jeg mig ikke om. Jeg kan godt lide at lagkagen ”ser” hjemmelavet ud og hygiejnen skal være i orden, når man bager sin kage.