Antik Klummen

Nyt liv til møblerne og hjemmet

Her er lige et godt råd til alle de mange derude i landet, som har nogle møbler, som måske har revner, ridser eller grimme pletter, hvilket får møblets udseende til at falme, således man skammer sig lidt over møblet. Svaret er bare maling. Her får du gode råd om, at dine grimme møbler kan få nyt liv ved at de får et lag maling. Du starter med at sikre dig, at møblet stadigt er funktionelt, således der ingen huller eller rokkende ben eller lignende. Så stram og spænd løse dele fast på møblet og spartel eventuelle revner og huller. Derefter kan du slibe møblet med fint sandpapir, hvorefter det males med pensel eller sprøjtemales. Det hele er nemt, enkelt og billigt. Se mere på om boligindretning og reparation af møbler på hjemmesiden tinadalbøge.dk, hvor der er mange råd om møbler og boligindretning.

 

Møbler får nyt liv med maling

 

Så let kan du få ”nye” møbler i dit hjem. Nu har du chancen til at få nye farver ind i dit hjem. Køb noget maling og gerne i lidt skrigende farver, det er jo moderne nu.  Et gammelt bord, en sav – måske hjælp fra en tømrer? En gang grunder (hvis man er “ordentlig”), et stykke sandpapir og en gang maling i lige nøjagtig den farve man synes kan gi´ rummet noget. Lige et par vinkel-beslag på, så bordet bliver holdt fast i væggen – wupti – så har du et friskt og anderledes indslag i din boligindretning. Det her neon-farvede lægger man da mærke til. Personligt synes jeg, at blomsten er for meget, men det er jo smag og behag. Du kan se et andet bud på et gammelt/nyt sofabord her under… Hvad med dig? Har du selv prøvet at forvandle gammelt til nyt? Eller har du en drøm om at gøre det? Er virkelig vild med det turkise sofabord! Det giver lige det ekstra pift. For et godt stykke tid siden fandt jeg en gammel kommode nede i baggården som stod til udsmidning. Den fejlede ikke noget, så den blev slæbt op på 5. sal (ingen elavator) og blev slebet og fik en gang blå maling. Ellers er jeg i øjeblikket i gang med at slibe og ombetrække en gammel lænestol, det er godt nok noget af et arbejde, men det er helt sikkert tiden værd.

Antikke møbler med nye farver

Et solidt lag maling på en antik gammel lampe og du vil have en solid og smart lampe for resten af livet. De lavede jo kvalitet i gamle dage, så du må ud på et loppemarked og finde spændende gamle møbler, som du kan friske op med et lag maling.

Du kan forresten finde masser af inspiration til hjemmet her.