Inspiration

Inspiration til hjemmets indretning

Her kommer der en beskrivelse af de muligheder, som kan give dig både ny inspiration til hjemmets indretning, og andre gode råd til din indretning. Se flere oplysninger på villapatina.wordpress.com, hvor du kan se mange muligheder for at dekorere hjemmet med en antik indretning. Der er jo ingen tvivl om, at din indretning afslører, hvordan du selv er. Dit hjem er derfor en del af dit ydre og din personlighed.

Lyt til dit hjerte

Vores hjem er ofte en afspejling af vores sind, følelser og temperament. Og det der er så interessant, er at lige så mange forskellige typer mennesker der findes, ja lige så mange forskellige typer hjem findes der – og heldigvis for det :-). Det vigtigste, når du indretter dit hjem, er at du tager ansvar og lytter til dit hjerte – på den måde vil du helt automatisk få skabt et hjem fyldt med hjerterum, hygge og personlighed. Samtidig må vi huske på, at vores indretning i hjemmet typisk ændres i takt med de forskellige behov, vi må have, og selvfølgelig tidens trends og tendenser. Her vil jeg komme med et par tips til, hvordan du personliggør din bolig.

Nips i klynger

Vi kender vist alle det der med at have lidt for mange nips og souvenirs. Tit ender de i et skab, fordi vi ikke helt ved, hvor vi skal gøre af dem. Men i virkeligheden er nips og rejseminder et fantastisk “hjælpemiddel” til at personliggøre hjemmet. Ingen andre end os selv har dem, og tit følger der jo en rigtig god historie med dem. Så derfor kunne det være en god idé at samle dem på en dekorativ bakke – det er praktisk i forhold til rengøring, og så giver det ro at de ikke er spredt rundt på alle tænkelige ”ledige” overflader. Bløde stoffer og tekstiler i form af gardiner, tæpper og puder er med til at tilføre hygge til indretningen. Desuden medvirker de også til en bedre akustik – og så er det en nem måde at skifte stil og stemning. Hvis du har lyst kan du jo eventuelt skifte mellem sommer- og vintergardiner.

Blikfang i din indretning

Du kan prøve at lege lidt med at skabe blikfang i et (eller flere) af dine rum. Det tilfører personlighed og liv. Det kunne være et hjørne i stuen med et flot vintagetapet og et gammelt møbel malet i en frisk farve. Det kunne også være et udendørsmøbel eller en oversize lampe over spise- eller sofabordet. Hvis du gerne vil gå forsigtigt til værks, kan du jo nøjes med at starte i ét rum:-).

Gammelt & nyt

Noget af det jeg synes der er den bedste kilde til personliggørelse af hjemmet er, at kombinere nyt stilrent look med et “råt” look i form af gammelt arvegods og loppefund. På denne måde bliver indretningen ikke så højtidelig og stringent. Det er ikke fordi, du nødvendigvis skal fylde hele huset med gamle møbler. Et par enkelte ting som eksempelvis et gammelt spisebord i køkkenet, en slidt konsol i entréen eller et par gamle kufferter som sengeborde i soveværelset kan bryde de “rene” linjer. Personligt kan jeg slet ikke få nok af de skønne gamle møbler.