Svinemørbrad skal serveres på ordentlige fade
Svinemørbrad er så lækkert og delikat at det fortjener at blive serveret på ordentlige fade. Antikke møbler, stue og indretning kræver også at maden anrettes og serveres ordentligt. Der er ikke noget mere u -charmerende og useriøst end at besøge folk, som serverer maden på porcelæn, der slet ikke passer til lejligheden. Hvis det er nogle man kender godt er jeg selvfølgelig fulstændig ligeglad, man skal være afslappet i et godt selskab. Men hvis det er nogen jeg ikke kender så godt og de blærer sig med deres fine antikke skab eller dyre bord, så forventer jeg faktisk også at maden serveres ordentligt og er det fx svinemørbrad, som jeg bruger her i mit eksempel, så skal den serveres på flotte serveringsfade- svarende til det udtryk hjemmet har. Find opskrifter på svinemørbrad her.
Derfor er det vigtigt
Serveringsfade er for mig ligeså vigtigt som alle de andre detaljer, når man har gæster. At byde gæsterne ordentligt ind i hjemmet. Vise dem rundt hvis de ikke har været der før. Konversere og interessere sig for dem. Ting som jeg aldrig lærte hjemmefra, men som jeg har fundet er vigtigt for de relationer man skaber. Så velkomsten er vigtig. Men der er også andre ting der gør en forskel for om gæsterne føler sig godt til rette og trygge. Siddepladser og bordet skal være tilfredsstillende. Sørg for at jeres små børn sidder ved siden af jer selv og de ældre har gode maneger. Hold godt øje med at bestikket er rent og glassene er pæne. Der er ikke noget mere ulækkert end at opdage beskidte glas og service. Det hele skal være rent. Sørg for en passende dug og lysestager. Serveringsfade og skåle skal være antikke eller retro svarende til de øvrige ting i dit hjem. Er du en af dem, der kan lide at mikse tidsperioder, årstal og udtryk, så har du heldigvis ret meget frihed.
Billede: Fæ