Møbler og indretning

Få stilen: Romantisk antik

 

Den antikke og romantikke stil har været populær af flere omgange. Det er en stil, der ofte forbindes med eller udleves i sommerhuse, hvor det giver en hyggeligt og idyllisk stemning.

Denne stilart består oftest af hvide møbler med fine udskæringer og detaljer, som netop giver dem det romantiske udtryk. Derudover forbindes rustfrit stål også med denne stil samt puder med feminine prints, varme farver osv. Det er generelt en overvejende feminin stilart. Sikkert også hvorfor den oftest kun udføres i sommerhusene.

Vitrineskabe er et must

Hvis du gerne vil sætte et romantisk og antikt præg på dit hjem er et hvidt vitrineskab simpelthen et must. Det er så og sige en klassiker indenfor denne stilart. Derudover giver de hvide møbler en rolig og behagelig atmosfære i hjemmet.

Vitrineskabene kan bl.a. fås hos Idemøbler i forskellige størrelser med enten tre eller fire hylder. Det er også muligt at sætte skabene sammen for at lave et endnu større møbel, hvis du har en stor stue eller en masse ting, der skal opbevares. Glashylderne indbyder til udstilling af de fineste genstanden du ejer, da vitrineskabene netop fungerer som en slags udstillingsmontre.

Miks det rå med det fine

Den antikke stil er måske lidt mere rå end den romantiske sommerhusstil, men det er bestemt to stilarter der ligger tæt op ad hinanden og sagtens kan mikses.

Hos Idemøbler finder du op til flere forskellige lamper i rustfrit stål, der forsøger at skabe et antikt udseende med det lidt slidte look. Lamperne vil stå i god kontrast til de hvide vitrineskabe, men samtidig spille rigtig godt sammen med dem.

Du kan sågar finde en lanterne i rustfrit stål, hvilket netop er et eksempel på en kombination af det romantisk (lanternes fine detaljer) og det antikke (det rå og slidte udseende).