Antikvitetsguiden

Database

Database med antikke møbler

Ofte findes antikke møbler, ved at blive inspireret direkte ude hos forhandlerne. Men du kan forberede dig forinden, læse op og blive klogere inden du skal investere. Hvad med en database? Jeg har fundet frem til forskellige databaser, du kan bruge til din søgning.

Furniture index

Jeg har fundet en database på nettet, der hedder furnitureindex. Du kan søge direkte i den ved at følge linket her. Der er over 10.000 forskellige slags møbler.

Antikt legetøj

Vil du gerne pynte hjemmet med en antik dukke eller legetøjsvogn, så kig nærmere på den store legetøjsdatabase hos antique-toys.dk. Jeg har fx fundet en side med japansk legetøj fra 1960. En side med retro sportskort. Og udover disse kan du finde forskellige sider, der forhandler alt fra spil til dukkehuse, papirdukker, argentinsk, engelsk, japansk eller tysk legetøj.

Databaser plusser og minusser

I min søgning efter databaser, fandt jeg at mange såkaldte databaser egentlig slet ikke var uafhængige. Nogle solgte antikke møbler direkte fra deres database, og man blev forvirret over om deres mål var at være netshop eller database. Derfor endte jeg ud med 2 af de ovenstående sider. Den sidste database om antikt legetøj, vil jeg egentlig groft sagt kalde en linksamling og ikke en egentlig database i den forstand. Et kæmpe plus ved at anvende databaserne eller linksamlingerne er helt klart tid. Man sparer masser af tid på at søge rundt på nettet efter det rigtige sted eller rette møbel. Man kan målrette sin søgning ganske enkelt. Lad os fx sige man leder efter et hjem – antikt japansk look. Så kunne et besøg på antique.toys være rigtig fint, da de har direkte links til legetøjsbutikker med antikt japansk legetøj. Eller hvis man leder efter en særlig type lænestol, så kan et møbelindex være alletiders mulighed for at skabe overblik og inspiration.