Inspiration

Mode og indretning

 

Når mode bliver en del af indretningen

Måske tænker du ikke mode, som en del af din boligindretning. Se et eksempel på nutidens mode her. Der er ganske fin lighed mellem mode og indretning. Antik indretning i soveværelse, garderobe eller endda i stuen, hvor der kan pyntes med tekstiler og beklædningsgenstande.

Soveværelse inspiration

Når soveværelset skal indrettes med antikke møbler, brugskunst og pynt, hvorfor så ikke medtænke garderoben? Naturligvis vil det være oplagt at have et antikt klædeskab med flotte udskæring, fx et flot engelsk antikt klædeskab fra 1800 tallet. Men man kan også lege lidt med elementerne og sætte en klædeskabsstang op i soveværelset enten fra væg til væg eller som et stativ í hjørnet eller midt på gulvet. Hertil kan købes eller syes (eller arves) antikke kjoler, som hænger i soveværelset. Brug gerne datidens mode som inspiration, hæklede detaljer, broderier, kniplinger, strik og smukke tekstiler. Jeg kan rigtig godt lide denne slags inspiration i soveværelset sammen med et hæklet lyst sengetæppe og et antikt spejl fx et Directoire-spejl fra 1820 dekoreret med bladguld og blomsterdetaljer.

Mode i stuen

Mode kan også bringes ind i stuen. Her tænker jeg især på de smukke tekstiler. Jeg bruger dem i pyntepuder, som duge og viskestykker. Man kan finde masser af tekstiler i antikt look, som kan pynte stuen op. Hvis du er dygtig til at sy, kan du lave nogle flotte duge og pyntepuder. Er du til gulvtæpper kan jeg anbefale Schirwan uldtæppe fra 1800 tallet.

Køkken mode

Viskestykker, karklude og grydelapper kan hurtigt blive kedelige og grå. Man kan købe dem i netto og flere almindelige butikker. Men hvorfor ikke pifte køkkenet lidt mere op med mange af de smukke tekstiler, se fx det store udvalg af stof fra Kalhave Antik, Kalhavevej 61, 7171 Uldum. De har både duge, stof og brugskunst.