Inspiration

DIY: reoler af charmerende æblekasser

Nogle gange er det bare rart at kunne skille sig lidt ud fra andre. Det er tilfældet med ideen om reoler lavet i æblekasser – for hvem kender du lige, der har reoler stående i dagligstuen lavet af æblekasser? Det er de færreste, der gør det, og det gør hele ideen endnu mere fed, end den er i forvejen. Kast dig derfor ud i det med det samme!

 

Gå på jagt efter æblekasser

Er du ikke så heldig at have nogen stående på loftet eller i garagen, må du på jagt. Besøg diverse loppemarkeder, og bærer det ikke frugt, må du besøge den nærmeste frugtplantage, som helt sikkert har nogle stående på lager. Send gerne en mail i forvejen, så de kan stille nogle til side for dig. Det ville være ærgeligt at køre forgæves – og de vil helt sikkert gerne hjælpe dig, hvis du kommer med en forespørgsel. Få gerne fat i 10-12 stykker, da det er nok til to reoler.

 

Sådan gør du

Når du har fået fat i nogle æblekasser, skal du beslutte, om du gerne vil male dem eller ej. Hvis de er pæne nok uden maling, er en omgang grundig rengøring helt fint. Vil du gerne udfordre udtrykket en lille smule, kan du vælge at male en enkelt kasse eller to. Inden du skruer dem sammen, er det en god ide at sammensætte forskellige konstruktioner – forsøg at lave noget anderledes end stabling. Sæt nogle på højkant, da det giver et mere spændende udtryk. Når du har besluttet dig for konstruktionen, er det blot at skrue dem sammen med en skruetrækker eller boremaskine, så reolerne er lidt mere stabile, og godt kan holde til en væltet bog eller to. Du kan få mere inspiration til spændende reoler lige her.