DIY og Guides

Lav dine egne Hay-puder

 

Der er ingen grund til at bruge flere penge end nødvendigt på designmøbler og tekstiler, hvis man selv kan lave det. I øjeblikket er puder fra Hay det helt nye, og derfor er priserne også gået helt amok. Men, der er ingen grund til at smide mange penge efter dem, da du helt selv kan lave dem derhjemme!

 

Det skal du bruge

Før du kan gå i gang med projektet, er det naturligvis påkrævet, at du har de rette materialer til det. Det du skal have fat i er en pude i størrelsen 36 x 26 eller lignende, som billigt kan fås i H&M. Derudover skal du selvfølgelig bruge noget uldstof og en saks. Undværes kan ej heller knappenåle, som kan findes særdeles billigt i Tigeren, hvis ikke du har dem liggende på lager. Få gerne fat i noget stoftkridt, da det er nemt at se og få af igen, når puden er færdig. Husk endelig også et målebånd, da det er uundværligt.

 

Sådan gør du

  1. Start med at måle din pude og klip stoffet, som skal måle 2x pudens længde plus 15 centimeter. Derudover skal den have pudens bredde plus 2 centimeter, som er til sømrum i henholdsvis top og bund. Stoffet skal derfor måle 87 x 28 centimeter inklusiv sømrum.
  2. Zigzag nu hele vejen rundt om stoffet og buk den ene bredde vrang mod vrang og sy en stik 1 centiemter inde på stoffet.
  3. Fold nun de cirka 13 centimeter stof henover resten af stoffet, så hele stoffet har en længde svarende til pudens længde.
  4. Sæt nu nåle i og sy 1 centimeter fra kanten på begge langsider. Zigzag henover, og sy, sy, sy! Selve puden er nu færdig!
  5. Hvis du er tilfreds blot med det, har du nu en færdig pude. Vil du gerne have den til at ligne en vaskeægte Hay pude, skal du blot sy en knap i på midten af puden. Du skal blot huske at stramme tråden, så der kommer en fordybning der, hvor tråden sidder.

Mere skal der ikke til for at lave en flot Hay pude!