Have og indkørsel

Antikke havemøbler- bliver du snydt?

 

Havemøbler

Antikke havemøbler kan være utrolig smukke i en romantisk have eller blot i en ældre inspireret have. Men pas på du ikke bliver snydt, når du køber møblerne. Hvis det lykkes dig at finde rigtige antikke møbler, så kan du få en fin sjæl ind i haven. Hvis du er særlig kreativ kan man også finde blomster, sten, træ eller skulpturer, der matcher havemøbler, havebænk eller havebord. Hvis du ikke kan finde et ældre møbel eller et antikt møbel, kan man finde havemøbler i butikker – som ligner antikke møbler fx ide.dk.

Naturligvis skal man i dette tilfælde bruge sin kritiske sans, så man ikke ender med et nyt møbel, der intet antikt har over sig. Det er vigtigt at skelne mellem butikker, der lader som om de sælger et antikt møbel og som slet ikke sælger antikke ting. Og skelne mellem butikker som kun sælger nyere møbler, som ser antikke ud ( de lader ikke som om det er antikt, men lader dig finde noget i den stil du ønsker, fx et møbel, der ligner et antikt havemøbel.)

Hvordan bliver man snydt

Det vælter frem med butikker, der alle sælger antikke møbler. Mange steder skriver de sjovt nok ikke hvor gammelt møblet er og man kan blive i tvivl om det overhovedet er antikt. Bliver man så ikke snyd? Jeg vil mene, at hvis man køber et møbel hos en antikforhandler, så burde møblet være antikt. Men det er det altså ikke nødvendigvis. Til at starte med troede jeg altid at antikke møbler var over 100 år gamle, det er ikke tilfældet ( selvom min egen overbevisning siger det skal være sådan, så er det ikke altid butikkerne er enige).

Mange butikker sælger antikke møbler, som slet ikke er så gamle, mens andre butikker er meget strikse og skelner imellem årstal og muligvis også farver, design, tekstiler og perioder. Så man bliver altså snydt, hvis man i ”god tro” køber et antikt møbel uden at være informeret om at møblet ikke er mere end 2 år gammelt og egentlig er fundet på et loppemarked og solgt til det dobbelte (fordi der er mere værdi i et antikt møbel end blot et ældre møbel).

Gammelt møbel, antikt, skrot eller affald

Se dig for så du ikke bliver snydt! Lad være med at købe noget affald, skrot eller bare noget gammelt. Køb noget der har værdi for dig og dit hjem. Hvis du betaler for noget antikt, skal det også være antikt. Spørg kritisk ind til periode INDEN du har købt varen.