Antik jul

Julegaveønsker

 

Julegaveønsker

Hvordan køber man julegaver til en person, der elsker antikke ting til hjemmet? Hvis man ikke har forstand på antikke møbler eller genstande, så ender man måske med at købe noget juks. Skal man købe julegaverne hos en antikvitetsforhandler? Har man råd til det? Eller hvad med brugt markedet – kan det betale sig at se efter julegaver der, eller er det en fornærmelse?

Julegaveønsker fra en antik interesseret

Typiske julegaveønsker er ikke engang altid noget der har noget som helst med antikke ting at gøre. Det kan være en helt almindelig welness gave, se eksempler her. Men hvis du er i den situation at din kone eller mand absolut ønsker en antik ting til hjemmet- så er der ikke andet for end at finde det- ellers bliver du godt upopulær.

Forslag til gaver

Jeg har tænkt over, hvad jeg selv kunne finde på at købe. Det kunne fx være en vase fra Kähler. Kähler er uden tvivl antikt og der findes både nyere og ældre designs. Mærket er kendt i antik kredse og jeg tror ikke du går helt galt i byen ved at købe en Kähler vase, fad eller lignende. Historien om Kähler og den smukke kunstkeramik, kan spores helt tilbage til 1839.

Der findes en masse antik forhandlere rundt omkring i landet. Det kræver ikke andet end en simpel google søgning for at finde en håndfuld af dem. Husk på at mange antik forhandlere ikke rangerer på google og derfor skal du også bruge telefonbog eller dit netværk til at finde den gode antik forhandler. Antikke lysestager fra 1800 tallet kan man som oftest få for 1000 DKK.

Men prisen varierer afhængig af årstal og kunstnernavn. Messing blækhuse er også smukke og kan også fås nogle steder for 300-500 DKK. Messing fyrfad er også en perfekt gaveidé og er heller ikke så dyr. Så hvis du vil købe gaver til en der elsker antikke ting, så er brugskunst helt sikkert et område, du burde kunne finde gode gaver til en fornuftig pris.

Find eventuelt flere idéer og inspiration her.