Møbler og indretning

Det antikke spisebord

 

Antikt spisebord

Et antikt spisebord som mindst er 100 år gammelt, kan være svært at finde. Jeg har været inde på det før og nævner det gerne igen. Men et ældre bord, kan være medtaget og træet kan være angrebet af skadedyr. Men hvis man har forstand på kvalitet eller eventuelt kender én fagperson, kan bordet blive vurderet og man kan få det fulde overblik over kvaliteten af det antikke spisebord.

Det antikke spisebord kan købes nyt

Det er nok modsigende, et antikt spisebord er pr. definition ikke nyt. Et antikt spisebord har en vis alder og mange er over 100 år gamle og træet kendetegner ofte den historiske og geografiske bevægelse i perioden, det blev bygget. Så hvis man ejer en antikt spisebord, kan det altså ikke være nyt. Men man kan købe et spisebord, der ligner et antikt bord.

Flere butikker forhandler møbler med et ældre rustikt udseende, som er ganske udmærkede. Fordelen ved at købe nye møbler, der ligner antikke møbler er helt klart holdbarheden. Ulempen kan være sjæl og særegenhed, som mindskes betydeligt. Mange møbelbutikker har dog været på forkant med dette og leverer møbler med antikt udseende og en hel masse charme og sjæl. Fx bordet Ardenne fra Ilva er et godt eksempel på et bord, der næsten kunne se antikt ud. Og sagtens kunne anvendes sammen med antikke møbler.

Spisebordet kan have flere slags udseende

Jeg har set ægte antikke spiseborde mange steder. De kan stadigvæk købes i net butikker og antikvitetshandlere fører dem landet over. Så selvom du ikke lige støder på det antikke spisebord på et loppemarked eller i den blå avis. Så kan det sagtens lade sig gøre at finde det. Der findes de klassiske langborde, som blandt andet blev brugt til måltider.

Borde fra klunketiden er også stadigvæk til at finde i nogle butikker. De kan sagtens være i udmærket stand, trods deres høje alder. Mahogniborde er også eksempel på antikke borde, der også kan holde sig pæne i dag. Jeg har set et bord på internettet fra 1780 det er rigtig flot og man kan på ingen måde se noget, der antyder misvedligehold.

Ægte antikke møbler indeholder kvalitet helt ud til mindste detalje. Og det er nok derfor vi bliver ved med at søge tilbage til fortidens møbler, når stuen skal indrettes med charme og kvalitet.