Køb af antikviteter

Håndknyttede tæpper

 

Antikke tæpper

Antikke tæpper er over 100 år gamle. De er håndknyttede og findes i utallige designs. Der er tæppebutikker, der er specialiserede i at opkøbe disse tæpper og sælge dem videre. Der findes en del antikke tæpper og priserne ligger mellem 20.000 til mere end 120.000 kroner. Hvis man vil spare nogle penge, kan man enten købe semiantikke tæpper, de er noget billigere og ellers kan man købe tæpper, som ligner antikke tæpper. Antikke tæpper kendetegnes blandt andet ved, at de er håndknyttede, og kan have en knudetæthed på ca. 90 000 knuder pr. m² eller mere. Men et antikt tæppe kan også sagtens findes med en mindre knudetæthed end 90.000 knuder pr.m².  Hvert antikt tæppe har sin egen knudetæthed, denne er med til at bestemme kvaliteten, ligesom mønster, farve og kvalitet også er medbestemmende, når prisen fastsættes. Nogle antikke tæpper kan have en mindre knudetæthed, men være anvendt i historiske sammenhænge eller af særlige personer og værdien af tæppet kan derved være højere.

Håndknyttede tæpper

Håndknyttede tæpper kan købes i flere boligbutikker. Man bør være opmærksom på at håndknyttede tæpper, købt i butikker ikke nødvendigvis er antikke. Men de kan have et antikt look. Fx sælger nogle butikker tæpper, der er lavet af håndvævet uld, viscose eller bomuld. Mange antikke tæpper er også knyttet af uld og bomuld og derfor adskiller nutidens materialer sig ikke nær så meget.

Knudetæthed- pas på du ikke bliver snydt!

Man kan selv regne knudetætheden ud. Man skal tælle knuderne lodret og vandret på 1 cm, multiplicer antallet med hinanden. Multiplicer derefter summen med 10.000, det giver antallet af knuder per m². Desværre er der mange sælgere, der ikke fortæller den korrekte knudetæthed og tæppet står til salg med en højere knudetæthed end det i virkeligheden har. Derfor er det godt selv at regne efter, hvis du skal købe et dyrt tæppe.

Håndknyttede tæpper idag

Hvis man ikke ejer en formue og gerne vil have et trendy håndknyttet tæppe af lækker uld eller bomuld, som ser antikt ud. Så ville jeg helt klart anbefale, at man køber et nyere tæppe med et antikt look. Det kan sagtens passe ind i stuen eller det rum, man vælger at indrette antikt.