Møbler og indretning

Giv boligen et skud retro

Den retro indretningsstil giver hjemmet varme, hygge og kvalitet fra de svundne dage. Men hvordan får du den til at spille sammen i den moderne bolig? Det får du inspiration til her.

Lys hjemmet op med en retro vibe

Dit hjem kræver belysning – og hvorfor ikke lyse det op med unikke retro lamper, der både er dekorative og funktionelle på samme tid? De populære arbejdspendler er smukke at hænge op over spisebordet, hvor de giver et godt lys og ikke mindst et look med sjæl og charme. Pendlerne fås i et hav af farver – og finder du en uden ledning, er det let at sætte en stofledning i. På den måde kan du selv give lampen et personligt præg ved at vælge en anden farve ledning.

Miks stolene rundt om spisebordet

Et retro look er ofte mere loose end et stramt minimalistisk. Det kan du udtrykke gennem et tilfældigt look med flere forskellige stole omkring spisebordet. Vælg nogle i træ, andre i stål og nogle tredje i en skrap farve. Det giver en hyggelig stemning rundt om spisebordet. På den måde får du et helt særligt og personligt udtryk, som kun du har. Det får du ikke på samme måde med ens stole hele vejen rundt om bordet.

Lav stilleben med keramik

Keramik er hot i boligindretningen. Det samme er jordfarver. Vær derfor ikke bange for at dekorere dit hjem med keramikskåle og -vaser i brunlige nuancer. Gå efter nogle med en unik glasur og sæt dem sammen i små stillebens i farvetoner, der harmonerer med hinanden. Du kan give lidt liv til vaserne med lidt grønt i dem.

Hvor finder du loppeguld?

Når du skal give dit hjem et retro twist, er der masser af muligheder for at finde retro guld rundt om i landet. Særligt i sommerhalvåret bugner det af loppe- og bagagerumsmarkeder, hvor du uden tvivl kan gøre dig særlige og unikke køb til boligen. Du kan også handle retro lamper, nips og møbler online på flere auktionssider med kvalitetslopper.