Antik Klummen

Finansiering af antikviteter – guide

Genbrug og recycling er det nye sort, og det har gjort smukke antikke møbler til fast inventar i mange danske hjem. Er du typen, der elsker at tage på auktion og gøre et godt kup? Og bliver du nemt forelsket i antikke møbler med masser af patina? Så har du sikkert også prøvet at blive revet med og forelske dig i et antikt møbel, som du egentlig ikke har råd til at kaste penge efter.

Men det er der heldigvis råd for. Du behøver ikke nødvendigvis tømme din ferieopsparing for hver eneste krone, som du har spinket og sparet for at kunne drømme dig til varmere himmelstrøg til sommer. Der er heldigvis mange andre måder at komme til penge på.

Lån hurtigt, hvis du har vundet en auktion

Har du budt spontant på en antikvitet, som du bare må have med hjem til din samling, behøver du ikke at gå i panik, hvis du vinder budrunden. Du har altid mulighed for at tage et hurtigt lån. På den måde kommer du hurtigt til penge, så du kan betale for varen – og så kan du altid overveje bagefter, hvordan du får lånet betalt ud.

Er du på auktion, er det en enestående chance for at komme hjem med møbler og andre antikviteter, som du måske aldrig kommer i nærheden af igen. Så lad dig ikke bremse af, hvor mange penge der står på din konto, hvis det er sidst på måneden. Der findes forskellige kviklån, som du kan optage. Tag et kig på www.prestamo.dk for at få et overblik over dine forskellige muligheder.

Ryd op i gemmerne

Har du et godt øje til antikviteter, kan du sikkert nemt spotte, hvad du kan sælge ud af i gemmerne, og hvor mange penge du kan forvente at indkassere for dine antikke ting. Har du noget på loftet, som du er blevet træt af at have stående fremme? Eller er dine forældres loft en sand skattekiste, når det kommer til antikviteter og ældre sager? Så grib muligheden for at rydde ud i gemmerne.

Hvorfor lade smukke antikke møbler og ting stå og samle støv på loftet, hvis andre kan få glæde af det – og du kan få lidt penge i kassen?