Antikvitetsguiden

Antikke skænke er både praktiske og giver stemning

Mange familier har skænke stående i enten stuen, entréen eller i soveværelserne, fordi skænke faktisk er smukke og praktiske møbler. Der findes skænke i utallige størrelser og udformninger, og de er dermed også med til at skabe hygge og stemning i lokalet. Vi har anvendt skænke i flere hundrede år, og mange skænke er fremstillet i massivt træ, så den slags møbler kan med den rette vedligeholdelse næsten holde evigt. Der findes masser af smukke antikke skænke på markedet, men du kan også vælge at købe en ny skænk til din bolig.

Fordele med en skænk i hjemmet

En skænk er et praktisk opmagasineringsmøbel, der både indeholder hylder med låger og skuffer i forskellige størrelser. På den måde kan man placere både små men også større genstande i møblet. Skænke er på en måde en blanding mellem disse typer møbler:

  • Reoler
  • Vitrineskabe
  • Hylder
  • Kommoder
  • TV-borde

Skænke er også mere dekorative end skabe og kommoder, så det er væsentlig bedre stil at have en flot skænk stående inde i stuen frem for en kommode, der mere hører til i et soveværelse. Din nye skænk bør passe til stuens øvrige møblement og stilart, og du bør ved samme lejlighed gøre dig klart, hvad du har planlagt at skulle opmagasinere i skænken, så du får fat i den helt rigtige størrelse og model.

Skænke er typisk fremstillede i træ eller laminat, og de fås som regel i alle træsorter og farver. En skænk er især praktisk til at opbevare køkkengrej i såsom bestik, service samt skåle og vaser, men du kan sagtens gemme andre småting herinde, så du nemt kan få fat i dem.

Du kan også anvende en skænk som vinreol med vin og vinglas, og på et børneværelse kan du anvende skænke til at gemme legetøj, tøj og andre børnesager. Familiebilleder, diplomer og souvenirs kan også med succes stilles frem på din skænk, så det er faktisk kun din fantasi, der afgrænser anvendelsesmulighederne.

Find moderne skænke på nettet

Hvis du ikke lige kan finde en egnet skænk i antikforretningerne, på loppemarkeder eller i annoncer i aviser og på nettet, så kan du da overveje at købe en helt ny skænk, selvom de moderne skænke har deres egen stilart.

Du kan da søge inspiration hos de store møbelforretninger, som også har en webshop tilknyttet, hvor du kan se deres samlede sortiment. Den kendte møbelforretning Ilva har et stort udvalg af skænke i alle stilarter og prisklasser, så her kan du sikkert finde en passende skænk til dit hjem.