Have og indkørsel

Antikke havemøbler

 

Havemøbler

Jeg har fundet et sted, der forhandler antikke havemøbler. Forretningen hedder Esrum Antik. De har et fint udvalg, og det er derfra, jeg har fået inspiration til at skrive denne artikel.

Flet eller træ

Antikke møbler består ikke af plast eller usmagelig industri. Antikke havemøbler består af naturmaterialer og er som regel rigtig charmerende. De står godt i nærheden af et rosenbed eller en smuk velplejet eller vild have. Hvis du har en eng med højt græs og kornblomster er det smukt at sætte antikke havemøbler på engen og bare sidde og nyde udsigten. Men pas på dine antikke møbler, de kan være mange penge værd.

Du kan lave dine egne møbler

Det er ikke så svært at lave sine egne havemøbler og bestemt ikke svært at få dem til at se antikke ud. Der er masser af vejledning at hente i byggecentre eller på nettet. Husk at selvom du laver møblerne selv, skal de stadigvæk plejes, så de kan klare det danske sommervejr ellers holder de ikke lang tid. Hvis du har råd til det, er der også en masse spændende ægte antikke møbler, du kan købe i antikke butikker.

Find også andre ting til haven

Esrum antik tilbyder også andre ting til haven end havemøbler. Fx har jeg i september 2014 set en antik havelåge, en stor bagebakke, slagtebænk, haveskammel, blokke i sandsten, meget lang antik bænk, lille antik trætønde, urtepotteskjuler, rustik kurv, blomsterpiedestal, urtepotte, trillebør, liggestol, lertøj, urtepotte og marmorplade. Man kan hele tiden følge med på siden og finde nye antikke ting. Helt ærligt, synes jeg, det er et helt fantastik udvalg og nøje kræset ind omkring, hvad det antikke virkelig drejer sig om. Man kan desuden kombinere møblerne på forskellig vis.

Antikke havemøbler til altanen

Man taler tit om haver og møbler til haven. Men det er blevet mere og mere almindeligt at lave en lille minihave på sin altan med havemøbler, urtepotter, roser, krydderurter og meget andet. Så hvis du har en altan kan du sagtens få den til at se antik og hyggelig ud.