Møbler og indretning

Eksklusiv stemning med Arne Jacobsen stil

Der findes ikke nogen øvre grænser for, hvor meget man kan ofre på stil og stemning i hjemmet, men for de fleste personer spiller økonomien en afgørende rolle. Ved at investere i gode materialer i en anerkendt stil vil man kunne skabe en både hyggelig og indbydende atmosfære i sit hjem, som familien samt gæsterne vil kunne nyde i årene fremover.

Danske designere har faktisk skabt en masse klassiske møbler og boliginventar gennem årene, der er blevet anerkendte verden over på grund af deres eksklusive og tidløse stil, der gør dem anvendelige de fleste steder. Den største danske møbelarkitekt er uden tvivl Arne Jacobsen, og ved at investere i hans design vil man altid kunne skabe en flot og luksuriøs stil i sit hjem.

Designeren Arne Jacobsen

Ingen kunstnere bliver verdensberømte fra den ene dag til den næste, da det tager mange år at blive bemærket og blive anerkendt, selvom man har et enestående talent for design og formgivning. Arne Jacobsen skabte midt i det 20. århundrede masser af møbler og lamper, der nu alle er anerkendte klassikere, der er sjældne og eftertragtede overalt i verden.

Arne Jacobsen startede sin karriere ved at tage sin uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han også mødte mange af hans senere samarbejdspartnere herunder både Børge Mogensen, Louis Poulsen samt Hans Wegner. Arne Jacobsen valgte en stilretning i sit design, der omfattede et projekt i alle detaljer, således han gav selv de små detaljer sin opmærksomhed, således alt gik op i en højere enhed. Man kan i dag betragte hans hovedværker hos Bellavista i Klampenborg, SAS hotellet i København samt rådhuset i Aarhus.

Man vil især kunne bemærke hans unikke fortolkning af funktionalismen med dens lige geometriske linjer og hvide flader, idet han har dannet sin egen unikke stilretning ved at tilføje et brud i det stive design af en rund organisk form. Dette ses tydeligt i hans populære lænestole som Ægget og Svanen, men man fornemmer det også i hans spisebordsstole Myren og 7’eren.

Sådan får man fat i originale designermøbler

Der er mange fordele ved at anskaffe sig nogle originale møbler af Arne Jacobsen, selvom de ikke er helt billige. Dels opnår man en enestående stemning med et indbydende hjem med god stil, men desuden får man en god siddekomfort, og sidst men ikke mindst er det en god investering, da originale designermøbler faktisk ikke falder i pris men stiger år for år på grund af stigende efterspørgsel.

Der produceres jo ikke mange møbler i Arne Jacobsen design i dag, så derfor bliver de gamle møbelklassikere mere og mere efterspurgte til et sultent marked overalt i verden. Det bedste sted at finde brugte møbler i Arne Jacobsen design er hos Lauritz.com, der er et online auktionshus med speciale i sjældne møbler og andre genstande. Her finder man et stort udvalg af brugte møbler, og desuden kan man finde nyttige oplysninger samt se eksperternes vurderingspris.