Møbler og indretning

En antik kommode eller antikt look

 

En antik kommode

En antik kommode kan findes på loppemarked, genbrugsbutik, den blå avis, dødsbo eller hos antik forhandlere. Når det ikke lykkes at finde en antik kommode nogle af de steder, kan du forsøge at finde en kommode med et antikt look. Det er muligt i de fleste møbelbutikker at finde et møbel med et antikt udseende. Fordelen ved at købe et nyere møbel kan i nogle tilfælde være holdbarheden. Det er ikke alle antikke møbler, der holder længe. Det afhænger naturligvis af materiale og opbevaring. Hvis møblet har stået fugtigt og ikke er blevet plejet, kan det have en karakteristisk lugt, som tegn på råd eller andet. Der kan også være spor efter borebiller eller andre ubehageligheder i træet.

Find en kommode med et antikt look

Jeg har fundet nogle kommoder hos Ide.dk. De har Oslo kommoden eller SEASHELL kommoden og endeligt kan man købe en ny kommode og restaurere den så den ser antik ud. Der findes et bredt udvalg af muligheder for design af møbler hos Silvan eller Panduro Hobby.

Byg din egen kommode

Hvis du er en dygtig gør det selv type, så kan du bygge din egen kommode. Det vil helt sikkert blive billigere end at købe en ny. Naturligvis vil en selvbygget kommode ikke være antik, men du kan eventuelt bruge antikt træ eller blot give den et antikt look, ved at vælge det rette materiale. Du kan eventuelt finde idéer til dit næste gør det selv projekt- her.

Du bør aldrig kassere et ældre møbel

Du bør ikke kassere et ældre møbel. Det kan i virkeligheden kategoriseres som antikt og hvis du overser denne mulighed har du mistet en masse penge ved at kassere dit møbel. Antikke møbler findes typisk i dødsboer, dine bedsteforældres gamle møbler eller i din egen stue! Hvis du er det mindste i tvivl så få møblerne vurderet hurtigst muligt. Det er nemlig vigtigt at kende til møblets værdi, på denne måde kan du også sørge for det bliver plejet ordentligt- så det holdbarheden ikke forringes.