Trallebænk fra Raw Circle
Møbler og indretning

Indret din bolig med møbler af genbrugstræ

Brug for en fornyelse i indretningen af din bolig? Så er det måske tid til at prøve kræfter med rustikke møbler af genbrugstræ. At udnytte genbrugstræ til møbler, er blevet en meget eftertragtet trend indenfor boligindretning. Man støtter op om et godt formål samtidig med man får flotte møbler. Der er i midlertid mange former for genbrugsmøbler. De mest omtalte er møbler af traller, europaller og af kabeltromler. Pallemøbler er flotte og kan f.eks. bruges til en sofa. De er lette at finde hynder til i diverse byggemarkeder og giver en god komfort. Møbler af kabeltromler er også nogle sjove nogle. Kabeltromlen er rund og sammensat af krydsede brædder. Derfor anvendes kabeltromlerne af mange som enten sofabord, spisebord eller til hylder og fåes i mange forskellige højder og bredder. Både kabeltromler og pallemøbler fylder dog en del og derfor er der mange, som foretrækker trallemøbler som interiør til deres hjem.

Giver et råt udtryk

Genbrugstræ er moderne interiør både udendørs og inde. De patinerede nuancer, som træet har fået giver det et råt look til din bolig. De mest romantiske møbler er dog trallemøbler. Traller er noget stilladsarbejdere og murer anvender i deres arbejde og derfor bærer træet også præg af dette. Det kan have save mærker og maling på, hvilket kun forstærker det rå og rustikke look. Du kan få trallerne i mange forskellige nuancer, men den grå farve er nok den mest romantiske og rustikke. Du kan bryde det rå look med nogle kulørte puder og tæpper samt blomster.

Kræver ingen vedligeholdelse

Hvis du er den type, som glemmer at vande sine planter og give bilen vask, så vil en trallebænk være det perfekte møbel til dig. En trallebænk kræver nemlig ingen vedligeholdelse! Traller anvendes i byggebranchen af stillads arbejdere og murere til at stå og arbejde på. Derfor står trallerne ude nogle gange flere år i træk. I og med de har stået udendørs i alt slags vejr er træet altså blevet hærdet. Derfor vil du også kunne se forskel på en ny tralle og en ældre. De nye traller er næsten orange når de kommer fra fabrikken. Derimod er de gamle genbrugstraller blevet mørke og grålige fra det danske vejr og byggematerialer.

Kan bruges inde og ude

Det gode og smarte ved en trallebænk er at de kan anvendes både ude og inde. Fordi trallerne har været brugt i byggebranchen er træet blevet hærdet for vind og vejr igennem adskillige år, hvilket gør det til det perfekte havemøbel. Skal du bruge mere plads indenfor kan du derfor med god vilje flytte bænken udendørs uden at den vil tage skade. I og med de ingen vedligeholdelse kræver kan du i princippet lade den stå ude i hele året. Det er praktisk at have havemøbler/altanmøbler af genbrugstræ, da du ikke behøver at pakke dem væk om vinteren og de derfor er klar til en god solrig forårsdag.