Møbler og indretning

Sådan indretter du dit hjemmekontor på ny

Bor du i et hjem med et rum, der står tomt hen som et ikke særligt funktionelt kontor? Det kan du nemt lave om på! Et hjemmekontor er noget, mange forbinder med et koldt rum af boligen, der har en masse reoler, gamle VHS’er, ringbind og en grim læderstol. Hvis du har lidt penge til overs og en god ordenssans, kan du med denne artikel formå at forvandle dit hjemmekontor til et sted, du har lyst til at opholde dig, få gjort lidt arbejde eller opbevare dine vigtige dokumenter ordentligt. Læs med og bliv klogere på, hvordan du gør det.

Organisering er “key”

Første step til et mere ryddeligt og indbydende kontor er at organisere alt ned til mindste detalje. Det kan lyde som et stort arbejde, men når det er gjort, skal du ikke tage dig af det mere. Start med at samle løse papirer sammen og rulle dokumenterne med elastikker omkring og læg papirerne i papkasser, så de ikke bliver ødelagte. Mange gør det, at de lægger løse papirer ned i en papkasse fladt, men dette er uoverskueligt, og ofte vil papirerne blive bukket i kanten i stedet for at blive bevaret, som de gør med elastikker, selvom de efterfølgende ruller sammen automatisk.

Måske tænker du, at du har en organiseringsmetode, der har fungeret indtil nu, og at du vil følge den. Helt fint – men det vigtigste er, at du følger én strategi og følger den sådan, at dine dokumenter nemt kan findes om et år, når du leder efter den éne fødselsattest, den éne kontrakt, eller hvad det måtte være.

Indret som i andre rum

Et kontor adskiller sig ikke fra andre rum rent indretningsmæssigt, selvom mange gør den fejl at tro det. Mange tænker, at et hjemmekontor skal have en masse reoler, et skrivebord og en bordlampe og en kontorstol, men når alt kommer til alt – er det så virkelig et rum, man har lyst til at opholde sig i?

Prøv at bytte de klassiske IKEA-reoler ud med antikke reoler fra et gammelt apotek eller en købmand. Disse møbler tilfører rummet en helt anden atmosfære og “varme” takket være det, at de er fremstillet i træ. I et kontor skal der være et bord, hvor man kan sidde og skrive eller arbejde på computeren – men tænk ud af boksen. Prøv at finde et gammelt bord i genbrugen, som har lidt stænk af kaffe, maling eller pletter af anden sort. Dette vil indbyde dig til at bruge bordet i stedet for, at der står et smukt, nyt designerbord på kontoret, som du ikke engang selv tør røre ved.

Belysning er alfa og omega i alle rum – også på dit hjemmekontor. Der skal naturligvis være et godt arbejdslys, men overvej om ikke det gode arbejdslys skal komme fra en anden lyskilde end en bordlampe. Monter nogle spots i loftet, der giver et lækkert, klart lys og som eventuelt kan dæmpes. Er du ikke klar på at montere spots kan du sørge for at have én god loftslampe og flere små lyskilder placeret forskellige steder på kontoret? Prøv også at gøre plads til levende lys, lysestager og fyrfadslys, der tilfører rummet mere hygge og afslapning.

Opvarm kontoret

Hvis du har en dør ind til hjemmekontoret, der adskiller hjemmekontoret fra resten af boligen, så overvej, om ikke denne skal stå åben. Ofte giver det en god ro at arbejde for lukkede døre, men er du alene hjemme, så “stjæl” lidt varme og hygge fra den resterende bolig.

Sørg naturligvis for at have det tilpas lunt på kontoret, så det er udholdeligt at være der, og hav en kop kaffe klar i køkkenet. Så er du klædt godt på til en arbejdsdag hjemmefra!