Møbler og indretning

Unik boligstil ved køb af antik møbler

Boligindretning er et område, som de fleste gør meget ud af, da hjemmets møbler jo er en vigtig del af boligens stemning og atmosfære. De fleste vil faktisk gerne ofre lidt ekstra på nogle flotte og komfortable møbler, som man jo kan nyde og have glæde af i mange år fremover. Der er stor forskel på moderne møbler og ældre antik møbler, da man er gået over til at fremstille møbler i finér, plast og metal, hvorimod de ældre møbler altid blev fremstillet af massivt træ.

Ældre antik møbler er derfor ofte meget tunge, men de kan holde rigtig længe, hvis du blot husker at vedligeholde dem regelmæssigt. Møblerne må ikke stå i fugtige kælderlokaler, da de så kan opsuge fugt og mørner. Dine møbler skal blot have frisk luft samt en nænsom rengøring, og så kan de ofte holde i en evighed. Hvis overfladen bliver mat og kedelig, så kan møblerne enten males, lakeres, pudses eller bejdses, da man på den måde kan få den oprindelige glans tilbage.

Definitionen på antik møbler

Hvis et møbel er mere end 100 år gammelt, så er det antikt, og det tilhører som regel en bestemt periode, som stilen er inspireret af. Et antikt møbel er derfor ofte en sjælden og eftertragtet antikvitet, der i god stand kan være ret kostbar. Antikviteter er nemlig samlerobjekter, da de er sjældne og æstetiske. Typiske stilperioder er:

  • Gotik (år 1200-1600)
  • Renæssance (år 1500-1700)
  • Barok (år 1600-1800)
  • Rokoko (år 1700)
  • Louis Seize (år 1700)
  • Romantikken (år 1700-1900)
  • Empire (år 1800)
  • Modernisme (1900-2000)

Find møbler på online auktioner

Hvis du gerne vil finde nogle passende antik møbler til hjemmet, så skulle du tjekke mulighederne på brugtmarkedet. Du kan finde brugte møbler hos antikvitetshandlere, på auktioner, dødsboer samt i den blå avis, men det bedste sted er nok på internettet. Du kan nemlig finde antik møbler hos auktionshuset Lauritz.com, der har en online auktion, hvor man kan byde på varerne. Dette er nemt og hurtigt, og man kan undertiden lave en rigtig god handel. Du kan desuden læse mere om de enkelte møbler på siden og se en anslået auktionspris baseret på tidligere priser.